Dette netværk vil fremme udviklingen af det plantebaserede fødevareerhverv i Danmark ved at sætte vidensudveksling, inspirationsdeling, løsningsudvikling og networking mellem de centrale aktører og interessenter indenfor det danske fødevareerhverv og relevante organisationer i system i form af et ambitiøst netværksprojekt over 2 år. Der vil blive holdt i alt 12 netværksmøder og 4 seminarer, hvor deltagerne forventes at komme fra hele paletten af aktører - erhvervsliv (primær produktion, forarbejdning, detailhandel, grossister, food service), organisationer, myndigheder, Klimarådet, Forbrugerrådet, politikere, m.fl. Der vil blive produceret syv inspirationspapirer og en slutrapport med fokus på konkrete best practices, barrierer og løsninger ift produktudvikling. Disse rapporter vil blive formidlet via samarbejdspartnere, øvrige aktører i fødevareerhvervet og pressen. Der vil desuden være løbende rådgivning af fødevareerhvervet. Projektet vil bidrage til at accelerere udviklingen og produktionen af plantebaserede produkter i Danmark. Det vil være oplagt at præsentere erfaringer og resultater fra netværket på World Food Summit i København i 2020 eller 2021 til inspiration for andre lande, såfremt Fødevareministeriet er interesseret i dette.