Ved fermentering af permeat med gær og tilsat urea fremstilles en gærsuppe, som efter fermentering opkoncentreres og tørres til et gærprodukt indeholdende beta-glukaner og oligosakkarider, der kan indgå i foderet til smågrise omkring fravænning. Som ny sidestrøm produceres rent vand. Dette skaber værdi for mejerierne, der i dag har permeat som en næsten værdiløs sidestrøm, og for smågriseproducenterne, som tilbydes en løsning, der kan afhjælpe fravænningsdiarre. Der er ca. 355.000 tons uudnyttet permeat til rådighed på danske mejerier, som LactoLink omdanner til 10.650 tons gærprodukt, der kan afsættes til smågrisefoder i Danmark og i udlandet. Med en forventet tilsætning på 200-300 g gærprodukt pr gris i perioden efter fravænning giver det mulighed for at forsyne op til ca 40 mio. smågrise. I YeastHealth testes processens effektivitet og opskalering, gærproduktets kvalitet samt effekten på smågrisenes vækst og sundhed. På baggrund af de opnåede resultater justeres forretningsplanen, herunder beregning af rentabiliteten for et fuldskalaanlæg og drifts- og kapitalomkostninger. Tilsætning af gærproduktet til smågrisefoder forventes at reducere forekomsten af fravænningsdiarrè med op til 25%, hvorved antibiotikaforbruget reduceres og smågrisenes sundhed og velfærd forbedres.