Global opvarmning inducerer tidligere blomstring og tidligere tab af frost tolerance i knopper, mens den sidste dag med forårsfrost ikke er blevet tilsvarende tidligere. Det betyder en endnu større risiko for frostskader i danske frugtplantager i fremtiden, hvilket både truer den økonomiske konkurrenceevne og påvirker det miljømæssige aftryk. Dette projekt vil teste og udvikle nye og innovative løsninger til at beskytte blomster mod forårsfrost med det formål at reducere frostskader og opnå højere og stabile frugtudbytter og dermed sænke miljøaftrykket pr. produceret frugt. Teknologier, der bliver testet, omfatter afprøvning af nye produkter, der biokemisk eller biofysisk kan hjælpe med at beskytte blomsterknopper mod frost gennem forsinket blomstring eller induceret højere frosthårdførhed i knopper. Derudover vil nye tågesystemer, der kræver meget mindre vand end traditionel frostbeskyttelse ved vanding, blive testet. Muligheden for at udnytte sortsforskelle og grundstammer til at reducere frostskader vil blive undersøgt. Vigtigheden af at få mere præcis information om mikroklima vil blive undersøgt og resultater brugt til at forbedre forudsigelsen af risiko for skader og dermed anbefaling af det mest økonomiske og relevante værktøj til frostsikring i frugtplantager. Endelig vil målinger af fysiologiske og biokemiske ændringer i blomsterknopper fra forsøgene blive brugt til at udvikle mere præcise anvendte biologiske indikatorer for frostfølsomhed for at forbedre rårsfrostvarslingen. Æbler vil være hovedmodellen, men pære og sødkirsebær inddrages også.