Græsplanter bruges i økologisk landbrug, idet de mindsker gødningsforbruget og øger kulstoffikseringen, men de nedpløjes ofte og udnyttes ikke. Dette er en skam, da de har højt indhold af gode proteiner. Vi vil udnytte græsplanteproteinernes særlige egenskaber og skabe ingredienser med god funktionalitet og høj ernæringsmæssig kvalitet. For dét er der stigende behov for i fødevareindustrien. I HQProtein-projektet virkeliggøres omdannelsen af græsplanter til proteiningredienser, som så bruges til ernæringsrigtige fødevarer til gavn for alle. Det opfyldes ved 1) at udvinde de spiselige proteiner fra græsplanter, 2) at identificere funktionelle og ernæringsmæssige egenskaber, 3) at udvikle et æsplanteprotein-baseret produkt og 4) bevise kommerciel anvendelighed ved en forbrugerundersøgelse. BiomassProteins produktionsanlæg vil kunne omdanne 2.000 ha græsplanter til 300 t protein til fødevareingrediens sammen med 1400 t foderprotein. Dette giver en årlig reducering af 4811 t CO2, 100 t N og 60 kg P.