FoodRefurb vil udvikle et nyt koncept, hvor der laves nye fødevarer af brødspild fra supermarkeder og industribagerier. Brødspildet sorteres og afemballeres og sælges til fødevareproducenter som råvarer til ny fødevareproduktion. Konceptet bygger på anvendelse af digital teknologi til optisk sortering af brødspild samt robotteknologi til afemballering af emballeret brødspild samt brød fra supermarkedernes brødudsalg. Teknologien udvikles i samarbejde med automationsvirksomheden Packotech ApS, som har omfattende ekspertise med robotteknologiske løsninger til detailsektoren og fødevareindustrien. Projektet omfatter desuden COOP som stiller butikker til rådighed i forhold til testindsamling af brødspild samt udvikling af proces hertil. Endelig indgår Planteslagterne i projektet med henblik på at demonstrere hvorledes brødspildet kan anvendes i produktionen af nye fødevarer. Samlet set vil projektet demonstrere hvorledes brødspild kan værdiforøges samtidig med at ressourceeffektiviteten i fødevareproduktionen øges.