Beskyttet produktion i gartnerier udgør en vigtig brik i fremtidens planteproduktion, da udbyttet af tomater, agurker, krydderurter, salat og potteplanter o.a. afgrøder under glas og i lukkede rum, i høj grad er upåvirket af ekstreme vejrforhold. Desværre har beskyttet produktion et højt CO2-aftryk, især i form af energi til varme og el. Teorien viser at der nemt kan spares op til 30% på energiforbruget ved at optimere klimastyringen på en forsvarlig måde, men implementering i gartnerierne halter bagefter. Årsagen er mangel på fokus på det vigtigste, nemlig gartnerne og det daglige arbejde med klimastyring i praksis. Fokus på visuel kommunikation, god vejledning og simulering af energibesparelser vil gøre energioptimering af gartneriernes klimastyring mere tilgængelig og interessant for den enkelte gartner. De senere år har mange investeret i ny klimastyringsteknologi, og har derfor gode forudsætninger for at bidrage med en væsentlig reduktion i CO2-aftryk, uden at det behøver at koste de store investeringer. Målet med projektet er at reducere CO2 udledningen med minimum 5% af den samlede udledning fra væksthusgartnerierhvervet. Med udgangspunkt i gartnernes hverdag, og med fokus på især visuel kommunikation, vejledning og fremstilling af letforståelige manualer, forventer vi at udbrede energioptimerede klimastyringsstrategier i 70% af væksthusgartnerierne i Danmark. Dette vil bidrage væsentligt til at gartnerierne kan nå målet om 70% reduktion i CO2 inden 2030