Lav fodereffektivitet kombineret med afhængighed af kraftfoder baseret på ikke-lokale proteinkilder øger næringstabet, klimaaftrykket samt behovet for landbrugsland. Derved kompromitteres både produktionens økonomi og bæredygtighed. WI-FI tager fat på disse udfordringer med fokus på so ernæring. Der udvikles vinterfoderstrategier under hensyntagen til dyrenes indtag af ensilage. Projektet giver ny videnskabelig viden om 1) Energi og proteinbehov hos udendørs søer fodret på to proteinniveauer og 2) Indtag og udnyttelse af forskellige typer af grovfoder og hvordan disse påvirker proteinbehovet og søernes huld, reproduktion og kuldresultater. Baseret på denne viden udvikles bæredygtige fodringsstrategier med den rette balance af grov- og kraftfoder samt recirkulerede restprodukter, som opfylder dyrenes behov. Foderstrategierne demonstreres i kommercielle besætninger. Endelig udvikles og testes et redskab til at vurdere klimabelastning på fire bedrifter. Dette værktøj kombineret med de nye fodringsstrategier forventes at reducere kvælstofudleningen fra økologisk svineproduktion med 51 tons N om året og formindske mængden af drivhusgasser med hvad der svarer til 2.290 tons CO2-eq om året. Gennem udvikling af bæredygtige fodringsstrategier bidrager WI-FI til at løse nogle af de største udfordringer for økologisk svineproduktion, hvilket vil gavne hele sektoren. www.orgprints.org