Proteinprodukterne skal kunne indgå i fødevarer som funktionelle ingredienser (f.eks. smagsgivere), og de skal have en ernæringsmæssig høj kvalitet. Projektet vil klarlægge, hvilke tangarter og bioraffineringsmetoder, der er mest optimale med hensyn til højt proteinudbytte, smag, fødevarefunktionelle egenskaber, proteinkvalitet og fordøjelighed. De mest lovende produkter vil blive testet i ost, både som smagsgiver (reduktion af salt, positiv på sundhed) og som erstatning for mælkeprotein (positiv på klima) samt i et farsprodukt. Det miljø- og bæredygtighedsmæssige potentiale i tangprodukter er stort, idet høst af tang fra danske farvande fjerner ca. 35-90 kg N, 4-5 kg P og 2-3 ton CO2 ekvivalenter/ton tang (tørstof) fra havmiljøet og bringer det tilbage i det bioøkonomiske system på land. Ved høst af søsalat før det forrådner i naturen, undgås desuden emissioner af både lattergas og metan (som er henholdsvis 298 og 25 gange mere potente klimagasser end CO2). Da søsalatprotein er et nyt produkt på markedet og masseforekomster af søsalat skaber problemer i danske fjorde, vil projektet udvikle og demonstere skånsom høst af søsalat i stor skala.