Pre-hatch Probiotics for Poultry

2018

Projektets formål er at udvikle en ny metode til applikation af probiotika på æg før klækning.

Projektets formål er at udvikle en ny metode til applikation af probiotika på æg før klækning. Projektet opbygges af de 4 følgende AP: AP1: Udvælgelse af probiotiske bakterier. Bakterier fra Chr. Hansens stammekollektion screenes for uønskede egenskaber. Derefter undersøges om bakterierne har uønskede effekter på kyllingefostres udvikling og på klækkeprocenten af behandlede æg. AP2: Udvikling af nye applikationsmetoder. Udvalgte bakteriers evne til at passere æggets barrierer undersøges på embryonerede æg ved forskellige metoder. Det verificeres at bakterierne trænger ind i ægget og koloniserer kyllingerne. Bakteriernes effekt på klækkeprocent, første uges dødelighed, tilvækst og foderforbrug i første leveuge undersøges efterfølgende. Først undersøges bakterierne enkeltvis, dernæst undersøges de i kombination. AP3: Effekten af de udvalgte bakterier og applikationsmetode testes på rugeri og i danske slagtekyllingeflokke. Produktet afprøves på DanHatch rugeri hvor behandlede kyllinger følges på besætningen indtil slagt. Effekten af behandlingen vurderes ved at sammenligne produktionsparametre fra en behandlet flok med en tilsvarende ikke behandlet kontrol flok. AP4: Virkningsmekanismerne af de udvalgte probiotika bakterier undersøges. Tarmprøver udtaget fra behandlede og ikke-behandlede kyllinger fra de beskrevne forsøg (AP 2 og 3) anvendes til at undersøge hvordan bakterierne påvirker kyllingernes tarmsundhed. Data bruges ved registrering, markedsføring og publicering.

Udfører/hovedansøger
Københavns Universitet
Øvrige samarbejdspartnere
Københavns Universitet
DANHATCH Denmark A/S
CHR. HANSEN A/S
Projektets samlede budget DKK 6.158.540,00
Bevillingsstørrelse tildelt
DKK 4.497.177,00