GUDP-projektet ProBioFa vil udvinde naturlige farvestoffer til fødevareindustrien fra violette gulerødder, søde kartofler og kirsebær. Farvestoffer bliver i stor stil anvendt som tilsætningsstoffer i vores fødevarer for at give produkterne et mere indbydende udseende. I dag er mange af farvestofferne syntetiske, og fødevareindustrien er på jagt efter naturlige farvestoffer, som kan bruges i stedet. Derfor vil det GUDP-støttede projekt ProBioFa udvikle en rentabel og bæredygtig metode til at udvinde violette farvestoffer og antioxidanter fra violette gulerødder og kartofler, sødkartofler, aroniabær og surkirsebær. De røde og violette farver er desuden indikatorer for et højt indhold af antioxidanter, og de kan derfor bruges til at forbedre både farve og kvalitet af bl.a. juice og vin og som tilsætningsstoffer i for eksempel is og konfekture. Projektet vil bruge en avanceret membran-bioreaktor i processen og en specielt udviklet og patenteret filtreringsproces, der skal sikre, at farvestofferne udvindes sikkert og med en høj ydelse.