Nyt projekt skal udvinde sunde værdistoffer fra rabarber- og bærrester for at anvende dem i produktionen af helseprodukter. Projektet kan vise sig særdeles vigtigt, hvis der også i fremtiden skal være et rentabelt grundlag for dansk produktion af industribær. Den danske bærproduktion har længe været under pres fra konkurrerende lande som Polen, der gennem lave produktionsomkostninger har sikret sig en førerposition på markedet. Det har fået den danske bærproduktion til at svinde ind. Bare siden 2005 er solbærarealet i Danmark faldet fra 2.500 hektar til 700 hektar i 2016. Et nyt projekt skal derfor nu skabe nye forretningsmuligheder for den danske bærindustri. Forretningsmulighederne opstår ved at identificere aktive stoffer i skind og stilke fra danske bær, også kaldet trester, til udvikling af nye ingredienser i helseprodukter. Produkterne vil blive udviklet af biotekselskabet Asiros, der deltager i projektet sammen med dattervirksomheden Asiros Nordic og rabarbersaftproducenten Øko-One.