I Danmark er der potentiale for at øge produktionen af spiseløg og for at øge eksporten. En barriere for en øget eksport er, at danske producenter hver især er for små til at kunne levere partier af løg i den nødvendige mængde. En løsning kunne være at poole flere partier til en større mængde, men så er problemet at forskellige partier er for uensartede med hensyn til størrelsesfordeling og kvalitet. Projektets formål er derfor at udvikle retningslinjer for produktion og kvalitetsvurdering af spiseløg således at forskellige producenter kan producere løg af ensartet kvalitet, som kan pooles og leveres til eksport. Spiseløg til eksport skal opfylde kvalitetskravene. Det vil sige at løgene skal være fri for sygdomme og fri for defekter såsom skalrevner og løse skaller. En forbedret kvalitet kan opnås ved at producere løg, som har mange ydre brune skaller, som hver især er mere modstandsdygtige overfor brud. En mere ensartet produktion søges opnået ved at udarbejde en detaljeret vejledning for hvorledes løg til eksport skal produceres og kvalitetsvurderes. Vejledningen udarbejdes for det første på baggrund af korrelationer mellem opnået kvalitet af mange forskellige partier og aktuelle dyrkningsbetingelser, bl.a. sort, gødskning og vanding samt forhold ved høst, lagring og klargøring. For det andet udarbejdes vejledningen på baggrund af dyrkningsforsøg med tilførsel af forskellige mængder og tilførselstidspunkter af næringsstoffer, som forventes at øge løgenes skalstyrke.