Alligevel sker der med mellemrum nedbrud af kontrolsystemerne med fødevarebårne udbrud af sygdomme forårsaget af f.eks. Salmonella og Listeria. Årsagerne til dette kan være mange, men én af de væsentligste årsager er, at kontrol af både råvarer og færdige produkter testes på stikprøvebasis. Denne kontrol begrænses dels af omkostninger til laboratorieanalyser, dels af den tidsfaktor, der medgår til forsendelse af prøver til laboratoriet og den tid, som laboratoriet skal bruge til at udføre analysen. Projektet ISOAMKIT Nyt koncept for prisbillig online-påvisning af fødevarebårne agens vil gennemføre den nødvendige forsknings- og udviklingsindsats, der kræves for at kunne tilbyde et helt nyt analysekoncept, der overflødiggør indsendelse af prøver til et centralt laboratorium, og som har tilstrækkelig robusthed og følsomhed til at kunne anvendes af personale på mindre fødevarevirksomheder. ISOAMKIT vil dermed give mulighed for løbende overvågning af produktionsprocessen, samt for at reagere og korrigere produktionsprocessen langt hurtigere (inden for timer) end i dag. Analysekonceptet vil være prismæssigt konkurrencedygtigt i forhold til de kendte laboratorieanalyser, og vil dermed have et fremtidigt vækstpotentiale ikke alene i Danmark, men også til internationale fødevarevirksomheder.