Effekten er størst, hvis grøntsagerne har et højt indhold af stærke og bitre smagsstoffer. Kål og rodfrugter danner fundamentet i den økologiske køkkenomlægning og et nyt sortiment af grønsager med ny smag og højt indhold af sundhedsgavnlige stoffer vil have positiv effekt på omlægning til økologi i køkkener. Bitter-Sunds mål er at øge befolkningens sundhed via øget forbrug af sunde og bitre kål og rodfrugter hos to brugersegmenter: private, raske kunder og offentlige, syge brugere. Dette opnås ved at øge tilgængelighed via produktion, anvendelighed og tilberedningsmåder i den offentlige bespisning og hos forbrugerne samt vilje til en omlægning til en kost med større andel af økologiske sunde og bitre kål og rodfrugter. Ved et ekstra indtag af 200 g sunde og bitre grønsager 250 dage om året hos befolkningsgrupper vil grønsagsarealet stige med 5000 ha, og produktivitet og indtjening hos producenter, engros og foodservice vil stige pga. særlige egenskaber og merpris med markante effekter for beskæftigelse, hjælpestoffer og klima. Sundhedsudgifterne vil falde med ca. 1 milliard årligt. BitterSund projektet er opdelt i 4 arbejdspakker, som for sunde kål og rodfrugter dækker produktion, udvikling af koncepter, betydning af kostomlægning og dens sundhedsøkonomiske og klimamæssige effekter.