De øvrige 50 % af konsumfisken ender enten som biprodukt eller anvendes til minkfoder på trods af, at der findes store mængder højværdiprodukter i form af lipider og proteiner i den del af fangsten. Teknologisk Institut ser et stort potentiale i udnyttelsen af marine lipider og ønsker derfor at samle en række erhvervsvirksomheder inden for fiskerierhvervet i et netværk, der skal identificere potentielle processtrømme, indeholdende marine lipider. Det søgte netværk skal således danne grundlag for værdiudnyttelse af sidestrømme inden for fiskeindustrien. En bedre udnyttelse af sidestrømme vil ikke alene forøge bæredygtigheden i erhvervet, men også øge ressourceeffektiviteten. Netværkets aktiviteter vil fokusere på tilvejebringelse af viden og udveksling af erfaring om marine lipider; herunder viden om råvarer, marked, fremstillingsproces, kvalitet, stabilisering af olier og fedtsyrer samt afsætning inden for farma, kosmetik og helsekost. Det forventes, at netværket vil generere fem konkrete projektidéer om værdiskabelse for marine lipider, som vil kunne udnytte 10 % af de 90.000 tons biprodukter (2012), der produceres i Danmark fra pelagiske fiskearter (sild og makrel) og akvakultur (ørred og laks). Disse projekter forventes i konsummarkedet at nå op på en værdi af 38 mio. kr. årligt i 2018.