Projektet TOP SAFE vil udvikle målrettede biokonserverende løsninger ved anvendelse af naturlige og bakteriedræbende bakteriofager, der specifikt og effektivt kan anvendes til at reducere bestemte bakterier. Fødevareproducenterne vil i tæt samarbejde med vidensorganisationer tilpasse og optimere målrettede løsninger og applikationer til hver enkelt industri og med en fælles strategi sikre EU godkendelse af den nye teknologi. Projektet vil resultere i en værdifuld øget fødevaresikkerhed bredt i den danske fødevareindustri og vil dermed sikre Danmark en fortsat stærk førerposition inden for fødevareområdet og fremme dansk eksport. Dette vil desuden reducere udgifterne i sundhedsvæsenet pga. færre syge forbrugere. Projektets nye løsninger vil reducere producenternes tab ved tilbagetrækninger af kontaminerede fødevarer og sygdomsudbrud i befolkningen. I 2012-2013 kostede tilbagetrækninger pga. mikrobiologiske forhold industrien 120 millioner kr. Projektet vil også resultere i mindre madspild, herunder færre tilbagetrækninger og kasserede partier eller råvarer, reducere klimabelastning og næringsstof udledning, og styrke producenternes vækst, eksport, produktivitet og konkurrenceevne.