Bæredygtige teknologier til ressource- og kvalitetsoptimering af rejeproduktion (TECHSHELL)

2015

Knaphed i råvareressourcer af fisk og skaldyr er en global udfordring, som stiller krav til en ressourceeffektiv forarbejdning i fødevareindustrien.

Maskinel pilning af kogte koldvandsrejer er en af de metoder, der kræver en omfattende forudgående proces, hvor rejerne først skal modnes på køl eller i lage i op til seks døgn. Den lange ventetid går ud over kvaliteten, og det fører til øget ressourcespild. I samarbejde med Launis Fiskekonserves A/S, Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet, vil Royal Greenland Seafood A/S og TECHSHELL udvikle en skalløsningsteknologi, der skal gøre det muligt at nedbringe kølemodningstiden.

Udfører/hovedansøger ROYAL GREENLAND SEAFOOD A/S
Øvrige samarbejdspartnere Københavns Universitet
Danmarks Tekniske Universitet
LAUNIS A/S
Projektets samlede budget DKK 9.584.699,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 7.756.790,00