Vegetabilske proteinkilder som køderstatning - implementering i storkøkkener og erhvervskantiner

2014

Som reaktion på et alarmerende og tiltagende forbrug af kød er der globalt igangsat initiativer til tilvejebringelse af hidtil ukendte proteinkilder, fx fra insekter og blod.

Disse proteinkilder fremstilles dog ofte i teoretiske og urealistiske fremtidsscenarier. Teknologisk Institut ønsker derfor at kortlægge muligheden for at implementere de nuværende tilgængelige, men hidtil ikke udbredte, vegetabilske proteinkilder i den egentlige drift i storkøkkener ved at analysere anvendeligheden i plausible forretningsscenarier. Teknologisk Institut samler en række af de store erhvervsaftagere i et netværk med produktleverandørerne samt de nuværende videnspartneres indsigt og vidensdissemineringskompetencer. Et succesfuldt netværksprojekt vil derfor ikke kun afdække potentialet i danske storkøkkener og kantiner, men vil også ved implementering af vegetabilske proteiner i storkøkkenernes madplan direkte påvirke overforbruget af kød i Danmark samt de deraf afledte effekter, som forbedret folkesundhed og formindsket CO2-udledning i produktionen.

Udfører/hovedansøger Teknologisk Institut
Øvrige samarbejdspartnere Zealand Sjællands Erhvervsakademi S/I
KMC, KARTOFFELMELCENTRALEN, AMBA
Region Syddanmark
FAZER FOOD SERVICES A/S
Toft af 28. februar 2017 ApS
FONDEN KØBENHAVNS MADHUS
AGGER FOODS A/S
DANSK LANDBRUGS GROVVARESELSKAB A.M.B.A.
Projektets samlede budget DKK 2.426.661,50
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 1.277.297,00