Udvikling af seafood-produkter med forbedret sundhedsværdi, spisekvalitet og fødevaresikkerhed (LAV-SALT)

2014

Projektet indeholder: 1) nye seafood-produkter med reduceret indhold af salt/natrium, 2) procesmodeller til forudsigelse af produktegenskaber for seafood-produkter, og 3) prædiktive modeller og software til forudsigelse af vækst for relevante sygdomsfremkaldende- og fordærvelsesmikroorganismer i kølede seafood-produkter.

Udvikling af nye seafood-produkter er af stor vigtighed for fiskeindustrien pga. stigende markedskrav om produkter med lavere indhold af salt/natrium. De fleste seafood-produkter lever i dag ikke op til disse krav og vil f.eks. ikke kunne opnå mærkning med nye strengere krav *Nøglehullet*. DTU Fødevareinstituttet og Royal Greenland Seafood A/S (RGS) udvikler i fællesskab procesmodeller til forudsigelse af produktegenskaber for kølet seafood. DTU Fødevareinstituttet udvikler prædiktive modeller for relevante sygdomsfremkaldende- og fordærvelsesorganismer. RGS udvikler helt nye kølede seafood produkter baseret på: rejer i lage, rogn og røget/marineret laks med 50% lavere saltindhold samt en mere naturlig og afdæmpet smag med brug af proces og prædiktive modeller udviklet i projektet. Disse modeller vil resultere i hurtigere og mere effektiv produktudvikling, samt sikre den danske fiskeindustri et teknologisk forspring til bedre styring af holdbarhed og fødevaresikkerhed. På længere sigt vil projektet kunne få kæmpe betydning for de danske fødevarevirksomheder med mere effektiv produktion, og derved bibeholde/skabe arbejdspladser i DK.

Udfører/hovedansøger ROYAL GREENLAND SEAFOOD A/S
Øvrige samarbejdspartnere Danmarks Tekniske Universitet
Projektets samlede budget DKK 6.361.220,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 5.084.324,00