RENPÅNY - Større effektivitet og mindre miljøbelastning gennem nytænkning af rengøring

2014

Rengøring af slagterier er ressourcekrævende i vand, energi, kemikalier og ikke mindst tabt fortjeneste under stop for rengøring.

Projektet sigter mod at nytænke rengøringen, blandt andet ved hjælp af løbende renholdelse, mens produktionen står på, og ved hjælp af et overvågningssystem baseret på sensorer. Systemet skal kunne overvåge de risici, vi identificerer i analysen, og vil være baseret på sensorer der skal etableres på udvalgte steder i produktionen. F.eks. skal det overvåge, om der udvikles et stort lag produktrester eller en for høj temperatur i for lang tid. Det vil så skulle give besked om, at der skal gøres rent. Vi arbejder også på, at systemet kan blive klogere over tid, så det kan måle på flere parametre.

Udfører/hovedansøger Teknologisk Institut
Øvrige samarbejdspartnere Københavns Universitet
DANISH CROWN A/S
TULIP FOOD COMPANY A/S
STRYHNS A/S
TICAN FRESH MEAT A/S
ATRIA DANMARK A/S
ISS FACILITY SERVICES A/S
Projektets samlede budget DKK 6.450.750,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 3.073.980,00