Det er imidlertid afgørende for kødsektorens konkurrenceevne, at der ikke kun fokuseres på udfordringerne i primærproduktionen, men også på optimering af de senere led i værdikæden. Vand- og energibesparelser har gennem en årrække stået højt på dagsordenen i kødsektoren, og der er opnået betydelige forbedringer. For at opnå yderligere gevinster er der behov for nye, miljøeffektive procesteknologier til fx køling og opvarmning. Der et stort økonomisk potentiale i at øge eksporten af fersk kød til de fjerne eksportmarkeder, men begrænset holdbarhed er en barriere. Projektets formål er at udvikle nye, effektive teknologiske løsninger og koncepter for produktion og eksport af svinekød, der minimerer miljøbelastning og samtidig forøger værdien af produkterne på markedet. Projektet har tre mål, der hver bidrager til et værdiløft i centrale dele af værdikæden fra slagteri til forbruger: at udvikle nye, miljøeffektive teknologier til nedkøling og efterkøling af fersk kød og biprodukter; at optimere forarbejdningskoncepter for kødprodukter, der minimerer ressourceforbrug og spild; at formulere og afprøve et nyt koncept for eksport af fersk svinekød med maksimal holdbarhed. Et fjerde mål er ud fra en helhedsbetragtning og projektets resultater at formulere en best practice for bæredygtig produktion af fersk og forarbejdet svinekød.