Ny "grøn" desinfektion til slagterikasser

2013

Skare Meat Packers ønsker udvikling af et desinfektionsmodul til eksisterende kassevasker, som forbedrer desinfektionen i forhold til den anvendte kemiske desinfektion.

Den nye desinfektionsmetode anvender ultralyd og damp. Ultralyden, genereres når dampen ledes igennem en fløjte og katalyserer processen. På kort tid opnås et særdeles effektivt drab af mikroorganismer (½ - 2 sek.). Ud over forbedret desinfektion og dermed øget fødevaresikkerhed og forbedret produktkvalitet, giver metoden en økonomisk besparelse i forhold til den anvendte kemiske desinfektion. Anvendelsen af prototypens resultater ønskes desuden brugt til at forbedre et simuleringssystem, der er udviklet i RK-projekt - Grænselagsfysik. Her simuleres antal fløjter og deres placering til den ønskede desinfektions-opgave. Systemet er i dag udviklet udelukkende ved anvendelse af laboratorie- og forskningsresultater. Erfaringer og viden omkring grænselagsfysik, mikroorganismers stress respons og drab af mikroorganismer (sygdomsfremkaldende og kvalitetsforringende) stammer fra tidligere RK-projekt samt egenfinansieret projekter.

Udfører/hovedansøger FORCE Technology
Øvrige samarbejdspartnere SKARE MEAT PACKERS K/S
HJORTKÆR MASKINFABRIK A/S
Projektets samlede budget DKK 657.647,05
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 325.724,00