Danmark er blandt de førende fiskeri- og fiskeeksportnationer i Europa med en eksport af fisk på omkring 12,3 mia. kr. i 2011. De største barrierer for større eksport af ferske fiskeprodukter er manglende friskhed på varen og dyr transport. I dag er den mest udbredte måde at fragte fersk fisk på at opbevare den i fiskekasser med is. Omkring 1/3 af den is, der bruges til at sænke temperaturen i fisken, smelter i løbet af 24 timer. Desuden bidrager isen med ca. 30 % af transportvægten. Derfor vil projektet belyse mulighederne i superkøling for dansk fiskeindustri. Superkøling betyder, at produkterne køles til under 0 grader, uden at produkterne får karakter af at være frossent. Det er vigtigt, at kølingen foregår kontrolleret, så temperaturen ikke kommer under minus to grader, da det vil ødelægge fisken. Det er en teknologi, som man har arbejdet meget med i Norge, så der er allerede dokumentation for, at man kan forlænge holdbarheden. Superkøling i fiskeindustrien vil have stor økonomisk betydning for eksport af fersk fisk til Sydeuropa, da holdbarheden kan forlænges med op til 12 dage. Det kan give adgang til nye markeder. Og det kan give en merværdi pr. enhed pga. større friskhed og dermed bedre kvalitet.