DMRI har stor erfaring med at rådgive virksomheder i den danske kødindustri ved indkøring af mikrobiologiske hurtigmetoder fx Real time PCR til hurtig påvisning af Salmonella på 12 timer, mod normalt 2-3 døgn. Dette har reduceret behovet for kølekapacitet til opbevaring af det ferske kød pga. hurtigere afsendelse og har medvirket til den danske kødindustris forspring mht. fødevaresikkerhed i forhold til udenlandske slagterier. Netværket skal sikre vidensdeling om anvendelse af mikrobiologiske hurtigmetoder i praksis på tværs af de forskellige værdikæder og give andre danske fødevareproducenter tilsvarende muligheder. Effekten af hurtigere analysesvar er bedre fødevarekvalitet i form af friskere varer, større fødevaresikkerhed og færre tilbagekaldelser. Det betyder forbedret effektivitet, produktivitet og konkurrenceevne for danske fødevareproducenter. Resultater: * Virksomhederne i netværket får bedre mulighed for at vælge mikrobiologiske hurtigmetoder og hjælp til indkøring. * Netværket vil klarlægge behov for tilpasning og nyudvikling af metoder og vurdere nye metoders anvendelighed i praksis. * Netværkets arbejde danner basis for fremtidige udviklings- og demonstrationsprojekter.