Mindre madspild ved værdiløft af detailpakkede fødevarer

2012

Projektet har til formål at udvikle nye typer af emballager, der fx kan åbnes og genlukkes, og samtidig øger holdbarheden af fødevarerne.

På den måde vil madspildet kunne mindskes betydeligt. Og CO2-udslippet vil blive nedbragt, hvilket kommer klimaet til gode. Projektet har en væsentlig økonomisk betydning. Dels vil råvareproducenterne, gartnerier og slagterier, kunne forvente en større indtjening. Det samme gælder andre fødevarevirksomheder, fordi der er fokus på at udvikle løsninger, som kan anvendes på de eksisterende pakkelinjer. Det er en væsentlig faktor, da virksomhederne dermed undgår store investeringer til nye anlæg, som ændringer i emballagen ellers typisk medfører. Den nye emballage, som projektet skal udvikle, vil blive indrettet på forbrugernes reelle behov for at kunne anvende fødevarerne i måltidsegnede portioner. Der vil blive arbejdet med emballage til brug for både grønsager og kødprodukter. Blandt projektets deltagere er således AP Grønt, Gl. Estrup Gartneri og Tulip Food.

Udfører/hovedansøger A.P. Grønt v/Annette & Per Hardenberg
Øvrige samarbejdspartnere SCANSTORE A/S
TULIP FOOD COMPANY A/S
GL. ESTRUP GARTNERI A/S
COOP AMBA
COOP DANMARK A/S
Projektets samlede budget DKK 3.358.021,66
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 1.953.116,40