Alle led fra mark til færdig fødevare er integreret. Der ses et stigende marked for glutenfri produkter af alternative råvarer, råvarer som potentielt kan dyrkes i Danmark som følge af forædling og klimaændringer. Også den almindelige ikke-glutenfri forbruger, efterspørger disse varer. Projektet udvikler et helt glutenfrit sædskifte som sikrer, at grænseværdier for gluten holdes. De afgrøder, der skal indgå, er quinoa, hirse, amaranth, linser og kikært dyrket til fødevarekvalitet. Afgrøderne dyrkes normalt under sydligere himmelstrøg, men forsøg i DK er meget positive. Vi inddrager også tidligere danske afgrøder med stort dyrkningspotentiale som boghvede og hestebønner, desuden ærter og havre. Afgrøderne kan dyrkes med lav miljøbelastning, flere er tørketålsomme, og har små krav til næring, og N-fixerende bælgplanter indgår i sædskifterne. Vi udvikler den første glutenfri linje i Skandinavien på mølleri. På bageri udvikles nye glutenfri produkter med forbedret ernærings- og smagsmæssig kvalitet. Som noget nyt spires udvalgte råvarer for at øge mineraltilgængeligheden inden de anvendes i f.eks. brød. Den ernæringsmæssige værdi af produkterne dokumenteres og forventes overlegen på grund af højt indhold af protein og tilgængelige mineraler. Den potentielle omsætning til slutforbruger vurderes til 50-200 mil. Kr. alene på de nære markeder.