Muligvis så meget, at den hvidblomstrede raps kan dyrkes økologisk. Hvis blot en tredjedel af det nuværende rapsareal fremover bliver dyrket med hvid raps, vil det betyde en reduktion af insekticidforbruget på 10.000 kg årligt. Projektet omfatter udvikling af en ny rapsolie hele vejen fra marken til anvendelse af olie hos forbrugeren. Der skal både testes nye sorter, hvordan rapsfrøene skal håndteres efter høst, test af produkternes egenskaber og anvendelser ligesom informationen til forbrugerne om anvendelse og ernæring i den nye olie indgår som en del af projektet. Danskerne er blevet bevidste om, at deres fedtindtag skal begrænses og i større udstrækning udgøres af de sunde umættede fedtsyrer frem for de usunde mættede fedtsyrer. Det har betydet et øget forbrug af olie, særligt olivenolie, men også den danske rapsolie. Rapsolie udgør i dag således 16 % af markedet mod blot 3 % for fem år siden. Både nationaløkonomien og miljøet vil drage fordel af, at danskernes forbrug i højere grad udgøres af danskproducerede olier frem for f.eks. oliven- eller solsikkeolie. Den nye olie baseret på hvidblomstret raps ser i foreløbige analyser yderligere ud til at have et højere indhold af Omega 3-fedtsyren end olien fra gule rapssorter, hvilket også vil gøre den til et sundhedsmæssigt bedre alternativ.