Kun 30 procent af de danske kvægbrug praktiserer i dag afgræsning, og heraf er 10 procent økologiske kvægbrug, hvor afgræsning er lovpligtig. Mange kvægbrug ønsker afgræsning til deres køer, men nutidens store landbrugsbedrifter og mangel på forskning og udvikling gør det stadig sværere at praktisere afgræsning. Projektet vil videreudvikle og dokumentere den eksisterende viden og praksis på området. Fokus er på at demonstrere, hvordan afgræsning kan praktiseres, samt understrege rentabiliteten ved denne praksis. Målet er at udvikle og afprøve hvorledes forskellige nye teknologier og viden kan understøtte en fortsat rationel og bæredygtig malkekvægsproduktion baseret på afgræsning. Afgræsning bidrager på mange måder til et mere bæredygtigt kvægbrug. Landmændene sparer udgifter til transport og lagring af foder og miljøet tilgodeses ved en mindsket produktion af drivhusgasser. Køernes sundhed forbedres og også forbrugerne kan mærke goderne ved afgræsning, da det kan give bedre mælkeprodukter, der indeholder flere vitaminer og umættede fedtsyrer. Afgræsning er dermed i alles interesse, og projektet vil være med til at give afgræsning bedre muligheder.