Software med prædikative modeller til fødevare - produktudvikling, risikovurdering og egenkontrol

2011

Royal Greenland Seafood A/S og DTU Fødevareinstituttet vil arbejde sammen om at udvikle mikrobiologiske modeller og tilhørende software til at forbedre fødevarer i forhold til produktudvikling, risikovurdering og egenkontrol.

Denne nyudviklede software skal hjælpe med at få nedbragt saltindholdet i varer som fx. gravad laks, koldrøget laks og rejer i lage, der typisk bliver konserveret bl.a. ved hjælp af salt. DTU Fødevareinstituttet har tidligere udviklet software til effektiv styring af den vigtige sygdomsfremkaldende bakterie Listeria monocytogenes i kølede fødevarer. Efter samme princip udvikles der nu modeller for henholdsvis Pseudomonas fordærvelsesbakterier, gær samt Clostridium botulinum (pølseforgiftning). Disse nyudviklede modeller giver sammen med Listeria-modellen Royal Greenland Seafood A/S nogle enestående værktøjer til risikovurdering og dokumentation af fødevaresikkerhed overfor forbrugerne – og til at nedbringe saltindholdet i virksomhedens produkter med 4 % i de kommende 4 år, som anbefalet af den danske Fødevarestyrelse.

Udfører/hovedansøger ROYAL GREENLAND SEAFOOD A/S
Øvrige samarbejdspartnere Danmarks Tekniske Universitet
Eurofish International Organisation
Projektets samlede budget DKK 6.153.747,94
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 4.688.427,00