Processen er innovativ ved, at der skal foretages en betydelig PROCESOPTIMERING i forhold til eksisterende metoder: 1) der bruges hverken alkohol eller enzymbehandling; 2) metoden kan bruges til både sojaprotein og protein fra dansk dyrkede bælgplanter; 3) pga. af den meget skånsomme proces kan der udvindes andre højværdiprodukter fra det restprodukt, som i lignende produktioner er spild. Ovenstående elementer vil resulterer i en stigende efterspørgsel på dansk dyrkede HØJVÆRDIAFGRØDER, mindre afhængighed af importeret protein, mere bæredygtigt fiskeopdræt og AKVAKULTUR pga. erstatning af fiskemel, øget værdiskabelse i værdikæden ved ekspandering af produktlinjer fra samme mængde råvare. For at opnå de forventede resultater er det nødvendigt at: - opsætte og teste opskalerbar pilotproces - udarbejde et detaljeret design af proceslinjen og beskrivelse af systemer, processer og komponenter - færdigudvikle, opføre og afprøve proceslinjen i fuldskala med henblik på nødvendige justeringer - at fremstille prototyper og opstarte produktion af sojaproteinkoncentrat og vegetabilsk proteinkoncentrat baseret på lupin, hestebønne og ært - afprøve prototyperne i fiskefoder i samarbejde med fiskefoderproducenter - sikre kommercialisering og anvendelse, bl.a. ved patentering og certificering - demonstrere og udbrede projektets resultater for andre interessenter.