Potentialer og barriere ved udvikling af nye spiselige produkter i potter

2011

Formålet med projektet er at undersøge markedet og vurdere mulighederne for en økologisk dansk produktion af grønsager i potter.

Derudover kortlægges de væsentligste barrierer i forhold til fødevaresikkerhed, lovgivning og produktion. Overgangen fra, at vækstgartnerierne producerer traditionelle potteplanter til, at de producerer grøntsager i potter, er kompliceret, da der gælder helt andre regler i forhold til fødevaresikkerhed, brug af kemisk vækstregulering og pesticider. Netværksprojektet, der er et samarbejde mellem GASA Group, GARTA, Ex-Plant, Gartneriet Stendemose og Rosborg Krydderurter, vil fokusere på potentialer og barrierer i forhold til at dyrke friske spiseklare grøntsager i potter, nye typer af friske krydderier og ”Så selv og se dem gro”-produkter. Målet med projektet er at formidle de erhvervsmæssige potentialer til branchen, blandt andet på baggrund af en udviklingsstrategi, der skal hjælpe fremtidige projekter. Netværksprojektet stiler mod at udvikle det danske marked for spiselige potteplanter. Dette vil skabe vækst samtidig med, at man kan fastholde og udvikle arbejdspladser i det grønne erhverv med afsæt i nye bæredygtige og for så vidt muligt økologiske produkter.

Udfører/hovedansøger GASA GROUP DENMARK A/S
Øvrige samarbejdspartnere ROSBORG KRYDDERURTER A/S
Alf Andersen
EX-PLANT ApS
DANSK LANDBRUGS GROVVARESELSKAB A.M.B.A.
Projektets samlede budget DKK 1.135.401,00
Bevillingsstørrelse tildelt DKK 648.000,00